Johanna Ilmoniemi

DSCN5413 ok sivutaivutus1.jpg

Johanna Ilmoniemellä on yli 12 vuoden kokemus pilateksen ja venyttelyn ohjaamisesta. Johanna on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi (musiikkikasvastus-osasto) ja tätä aiemmin Päijät-Hämeen Konservatoriosta pianonsoitonopettajaksi.

 

Ammatillinen suunta musiikkiopintojen jälkeen oli selvä ja hän valmistui pilatesohjaajaksi vuonna 2009. 

Intohimoinen halu ymmärtää kehon toimintaa ja liikettä laajemmin on johtanut useisiin lisäkoulutuksiin. Hän on syventänyt ammattitaitoaan muun muassa Somatic Fysio, Somatic Stretching, Neutral Spine, Core stability, Pilatesohjaus ennen ja jälkeen synnytyksen, Myofaskia ja Yleisten sairauksien huomioiminen pilatesohjauksessa koulutuksien parissa. Hän on myös valmistunut Footbic, Power Fingers sekä Hypopressive level 1 ohjaajaksi.

 

Johanna on Suomen Pilatesyhdistyksen jäsen.

Lapsena pitkään Australiassa asunut ohjaaja on työskennellyt Suomen lisäksi Lontoossa. Musiikki- ja tanssitausta ja omaan terveyteen liittyvät haasteet johdattivat Johannan syventämään tietotaitoaan erityisesti pään kannatuksen, hengityksen, purennan lihasten ja kurkunpään osalta. Tässä prosessissa hän omakohtaisesti havaitsi, miten kokonaisvaltainen keho on, miten jokainen kehonosa vaikuttaa toiseen.


Monipuolisesti urheilusta ja liikkeestä kiinnostuneena hän on pitänyt useita pilateskursseja myös esim. CrossFit keskuksissa Helsingissä. Pilatesta treenaajille kursseja hän on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 2016.

 

Oman asiakaskuntansa muodostavat yritysjohtajat ja yrittäjät sekä tavoitteellisesti omaa lajiaan treenaavat, jotka haluavat parantaa kehonhallintaansa, lajituloksiaan sekä tukea kehoaan palautumisessa työn ja urheilun asettamien haasteiden keskellä.

 

Johannan ohjaukseen on hakeutunut lukuisia eturivin artisteja, laulunopettajia sekä ammattimuusikkoja ja harrastajia. Hän on ohjannut 4-6 vuoden ajan Helsingin kaupunginorkesterin sekä Radion sinfoniaorkesterin muusikoiden pilatestunteja.


Hän on myös pitänyt workshoppeja monen vuoden ajan Sibelius-Akatemian afro-amerikkalaisen laulun pedagogiikan kursseilla.

 

Viikottaisia tunteja on Helsingin maineikkaalla pilatekseen keskittyvällä Somatic Studiolla. 

Johanna on pohtiva, tarkka, lempeä ja innostava pilatesohjaaja. Hän toivoo luovansa rennon ja lämpimän ilmapiirin, jossa saa rauhassa tutkia ja tunnustella samalla keskittyneesti, tavoitteellisesti ja johdonmukaisesti edeten kohti syvempää kehontuntemusta ja -hallintaa. Hänen tavoitteensa on auttaa jokaista uusien oivalluksien tielle ja antaa työvälineitä ymmärtämään omaa kehoaan syvemmin ja tätä kautta voimaan paremmin sekä edistymään omissa tavoitteissaan.

 

Ohjauskielet ovat suomi ja englanti. 

Asiakkaita / yhteistyökumppaneita 

Somatic Studio, Helsinki

Sibelius-Akatemia, Helsinki 

Helsingin kaupunginorkesteri (2015 ->)
Radion sinfoniaorkesteri (2016 ->) 

 

CrossFit, Central Helsinki
Takomo Crossfit, Helsinki

InnoFit, Helsinki

Method Putkisto Studio, Lontoo

Channel 4 työntekijät, Lontoo

Purus Active Health, Lontoo

 

Lukuisia luentoja ja workshoppeja suomeksi ja englanniksi kuoroille ja esim. Espoon lauluviikoilla, eri yritysten TYKY-päivien yhteydessä sekä erityisiä workshoppeja esim. teemalla Presentation skills; the Voice. 

 

Hän piti myös pilates-aiheisen workshopin kansainvälisessä joka kolmas vuosi järjestettävässä Musicians’ Health and Performance konferenssissa vuonna 2018.