top of page

Asiakkaiden kokemuksia

  • Instagram

Voin sydämestäni suositella Johannan pilates-koulutuksia; myös online peruskurssia laulajille, mihin vihdoin itse pystyin osallistumaan. Johannalla on hyvä anatomian ja fysiologian tietämys, jonka hän osaa soveltaa käytäntöön erinomaisesti. 

Rauhallinen, selkeä ohjaus ja lempeä puhe varmistavat, että harjoitteista saa heti kiinni. Kerta kerralta koko kehon läpi menevät harjoitukset saavat rangan toimimaan, mielen virkistymään, hengityksen kulkemaan ja äänen soimaan!
 

Webinaareista saimme tallenteet ja hyvät ohjeet jatkoharjoittelua varten. 

- Kirsi Vaalio, osteopaatti, MuM, VoiceWell -hoitaja

KokoKeho Pilates on ollut itselleni korvaamattoman tärkeä osa paitsi selkäkivuista toipumisessa myös terveempien kehonlinjausten löytämisessä ja opettelussa. Vaikka pilateskokemusta on kertynyt jo jonkin verran, KokoKeho Pilates on ollut uusi ja poikkeuksellisen hieno kokemus juuri nimensä mukaisen kokonaisvaltaisuutensa takia. Ei siis fokusoida vain coreen, vaan opetellaan huomioimaan kehon kokonaisuus purulihaksia myöten. Usein tunnille mennessä on ollut kehossa tukkoinen olo, mutta sieltä lähtiessä on taas löytynyt joustavuus, elastisuus ja vapaus liikkua ja hengittää. Suosittelen etenkin äänenkäytön ammattilaisille, mutta myös kaikille muille, jotka haluavat panostaa kokonaisvaltaiseen kehon hyvinvointiin!

Heidi, MuT, tutkija

Kurssin jälkeen oli tosi hyvä olo hartioissa, päässä ja sain konkreettisia ajatuksia, miten parantaa omaa kehonkäyttöäni. Johanna on rautainen ammattilainen. Kurssilla hän selitti pedagogin empaattisella ja oppimiseen osallistuvalla otteella. Hän on opettaja, joka välittää ja ymmärtää oppijoiden mahdollisia haasteita. Ehdottomasti haluan lisää!

- Liisa, MuM

Johanna is a true professional and is really passionate about what she does. She has the amazing ability to teach and explain even the trickiest of positions, so that you really know what you need to be doing - and where you should feel it! I have already arranged private Pilates classes for colleagues with Johanna twice and have no hesitation in recommending her wholeheartedly for anyone who is looking for a reliable and compassionate instructor with tons of experience. When it comes to Pilates - Johanna is THE - person to turn to.

- Sally 

Pidin todella paljon peruskurssistasi ja tuntui, että tästä lajista on minulle todella paljon apua, ja olo treenin jälkeen on ollut todella hyvä. Enimmäkseen olen edelleenkin tehnyt ekojen tuntien ohjelmaa, koettaen päästä niistä jyvälle oman kehoni kanssa. Tuntuu, että alkaa onnistua!

- Marja, pianisti, pianonsoitonopettaja

Ehkäpä elämäni paras kuukausitilaus! Myönnän etukäteen hieman epäilleeni videoiden toimivuutta ja omaa motivaatiotani treenata ilman ryhmää. Pian kuitenkin huomasin epäröineeni turhaan. Kokonaisuus on toteutettu niin hyvin, että treenatessa unohtaa olevansa yksin. Samalla etenemistä voi säätää omien tarpeiden mukaan (mm. kelaamalla/pysäyttämällä videon). Kokonaisten pilatestuntien lisäksi lyhyemmät “täsmäharjoitukset” ovat mahtava lisä esim. aamuvenyttelyyn. Todella vahva suositus!
- 
Heidi

Pilatesta Johannan opastuksella olen harrastanut helmikuusta 2015 saakka.

 

Olen aina harrastanut liikuntaa; salia, juoksua, golfia, myös pt'n opastuksella, mutta en ollut itse ymmärtänyt miten keho toimii, tai miten sen pitäisi toimia ja kuinka paljon ajatuksen keskittämisellä harjoitettavaan lihakseen on merkitystä, vaikka tavoitteellinen treenaaminen olikin tuttua sekä sali-, että golf-treeneistä.

 

Keväällä 2015 aloitin harjoittelun puolimaratonia varten. Matkan juokseminen oli ollut vain haave, sillä välilevyvaivat alaselässä olivat aiheuttaneet aikeisemmin mm vasemmansäären ja jalkapöydän puutumisen, polvikivuista puhumattakaan. Lihaskuntoa ja kestävyyttäkin oli, mutta epäilin kestääkö "paikat" rasitusta.

Pilateksen avulla sain apua lihaskalvojen kireyteen ja keskivartalon korsetin aktivointiin/vahvistamiseen. Kivut katosivat pikkuhiljaa lähes kokonaan ja juoksin kesällä 2015 kaksi puolimaratonia.

 

Mitä vuoden aikana on tapahtunut? Lista on pitkä.

+ Koko kropan asento on muuttunut: päänasento, kaularanka, rintaranka ja lantio ovat linjassa.

+ Lantioni oikeapuoli oli 2-3cm edellä, nyt molemmat puoliskot ovat tasoissa.

+ Olen saanut ryhdin takaisin = olen ikäänkuin kasvanut pituutta

+ Kaularangan kivut ovat kadonneet

+ Rintarangan liikkuvuus parantunut

+ Alavatsa on litteämpi ja vatsalihakset erottuvat paremmin

+ Syvät lihakset ovat aktivoituneet

+ Takareidet, pakaralihakset, lähentäjät ja loitontajat aktivoituvat nyt paremmin, mistä on huikea apu juoksutekniikan parantumisessa

+ Reiden etuosa ja koukistajat alkavat rentoutua, jolloin juoksu on todellakin kevyemmän tuntuista ja oloista

+ Tasapaino on parantunut

+ Tunnistan lihasten kireydet ja kropan olotilat paremmin ja pystyn huoltamaan kehoani paremmin

+ Liikeratojen ymmärtämisen ja lihastuntemuksen paranemisen kautta olen saanut uusia oivalluksia muuhunkin treenaamiseen

Mitä odotan tulevalta Pilatesta treenaajalle -kurssilta?

Omalla kohdallani jalka- ja pakaralihasten aktivoinnin parantaminen.

Jalkojen kireyksien purkaminen; lantion uusi parantunut asento on tuonut kireyttä erityisesti vasemmanjalan polven ympäristöön. Uskon, että kehonhuollolliset lääkkeet tähän löytyvät kurssilta.

 

Tavoitteenani on juosta kolme puolimaratonia kevään/kesän 2016 aikana. Tämä kurssi sopii treeniohjelmaani täydellisesti!

- Tarja, urheilunharrastaja

Kiitos, oli tosi kiva ja mielekäs työergonomia/kehonhuolto-tunti!

Se koulutus oli ihan superhyvä!! Jotenkin vakuutti, kun ohjaaja oli itsekin muusikko ja tiesi opastaa nimenomaan soittajia"

Olipa huippua se pikkutarkka kehonhuollon ja soittajan ergonomian tietopaketti ja hyvin ohjatut harjoitukset. Kiitos!

Nyt sai taas muistutuksen kuinka vähän se tavallaan vaatis, että huoltais soittamisen ja opettamisen lomassa omaa kroppaa. Oli hyvät ohjeet, ja kiva kun oli just muuusikon näkökulma.

Kiitos - homma vastasi hyvällä tavalla juurikin sitä mitä olimme ajatelleet, hienoa! Myös todella moni opettaja antoi jälkeen päin kiittävää palautetta.

- Pakilan musiikkiopiston muusikon työergonomia luento/tunti "Muusikon kehonhallinta, -huolto ja kehontuntemus"

Noin puolen vuoden harjoittelukausi Johanna Ilmoniemen kanssa on tuonut minulle paljon kehollisia oivalluksia ja itseluottamusta sekä laulajana että liikkujana. Avaan tähän harjoituskaudella heränneitä pohdintoja.

Selkein kehollinen huomioni Johannan kanssa työskentelystä on hengitysyhteyden syventyminen ja tasapainottuminen. Huomaan sekä arjessani että laulaessani, että hengitykseni saa kulkea itsekseen ja tasapainoisesti, eikä sille tarvitse oikeastaan antaa yhtään ylimääräisiä ajatuksia. Tämä on tuonut minulle itseluottamusta ja hyvinvointia arkeeni. Koen, että aiempi, ylivirittynyt vireystilani on jollain tapaa rauhoittunut, ja kykyni olla maadoittunut ja läsnä arjen tapahtumissa, on vahvistunut.

 

Pilatesharjoitus on tuonut minulle linjakkaan ja vahvan olon arkeeni. Linjakkuuden kokemus on ennen kaikkea sisäinen kokemus, mutta huomaan sen myös peilikuvastani, mikä on ilman muuta vahvistanut itseluottamustani ja itsetuntoani liittyen kehonkuvaani. Tämä on lisännyt merkittävästi arvostusta ja myötätuntoa omaa kehoani kohtaan, mistä olen todella kiitollinen.


Kehotietoisuuteni on syventynyt merkittävästi tämän harjoittelujakson aikana. Liikkeeni on tämän myötä hallitumpaa ja tarkempaa. Arkinen liikkeeni on tietoisempaa: kävelen ja työskentelen taloudellisemmin kuin ennen. Harrastan tanssia, ja tämä asia on näkynyt erityisesti tanssiharrastuksen parissa: saan siitä enemmän irti. Tämä on heijastunut myös laulamiseeni. Tuntuu, että hahmotan koko ajan tarkemmin, millaista kehollista tapahtumista laulamiseen liittyy.

Harjoittelujakson aikana kiinnostukseni on herännyt ihmisen anatomiaa kohtaan, ja jonkinlainen hämmästys ihmiskehon universaaliuudesta (ja samalla toki myös yksilöllisyydestä) on ollut läsnä. Kaikki tieto, sekä kehon kokemuksen tasolla että anatomian tasolla tuntuu minulle todella merkittävältä sekä oman arkisen hyvinvoinnin että taiteilijuuteni ja muusikon ammatin harjoittamisen kannalta.

Johanna on lempeä, mutta tosissaan asiansa äärellä. Harjoittelukauden aikana minulle on tullut sellainen olo, että hän haluaa vilpittömästi auttaa, ja tekee sen hyödyntäen monipuolista ammattiosaamistaan. Johannan ymmärrys sekä kehon anatomiasta ja biomekaniikasta että keho-mielestä holistisena, toisistaan erottamattomana kokonaisuutena on ollut vaikuttavaa ja oppimisprosessia tukevaa. Tarkkuus, jolla tunneilla työskennellään, on vertaansa vailla, ja ainakin minua se on vienyt hämmästyttävän nopeasti eteenpäin. Työskentely on ollut todella innostavaa ja inspiroivaa.

- laulaja, musiikinopiskelija
 

Kuukausipalvelun online-tunnit aloitettuani en ole voinut lopettaa! Oli pakko kysyä Johannalta tarvitseeko pitää lepopäiviä. Jokaisen tunnin jälkeen tuntuu siltä, että koko keho on tosi auki, kurkunpääkin on laskeutunut ja ääni on myös super avoin – koen, että olen valmis laulamaan.

 

Harjoittelu on avannut lihasjumeja ja auttanut selkäkipuihin. Keho on myös selvästi vahvistunut ja hyvän ryhdin ylläpitäminen on helpompaa. Tämä on ollut myös tosi hyvä harjoittelumuoto raskauden ja synnytyksen jälkeen.
 

Johannan tapa selittää liikkeet on hyvin selkeää. Hän toistaa asiat monta kertaa, joten seuraaminen on helppoa.

 

Olen jäänyt koukkuun ja teen näitä melkein joka päivä. Suosittelen tunteja kaikille mutta erityisen hyödyllisiä ovat laulajille. I love it!

- Laura, laulaja

Olen käynyt säännöllisesti yksityistunneilla jo pidemmän aikaa saadakseni apua erilaisiin kehon kipuihin, pitääkseni kehoni kilpailu- ja suorituskykyisenä sekä parantaakseni tekniikkaa eri lajeissa. Pilatestunnit ovat monella tapaa parantaneet kehoani ja ymmärrän nyt kehoani paljon laajemmin ja syvemmin. Olemme ottaneet aina kuvia ja videoita treeneistä niin samalla olen saanut hyvät kotitreeniohjeet.

- Heikki, snowboard-wakeboardopettaja ja mailapelikilpailija

Aloitin Johannan KokoKeho Pilates äänenkäyttäjille -tunneilla käynnin alkukeväällä 2017. Olin tuolloin sairaslomalla, sillä minulla oli todettu äänihuulien kyhmyt, jotka olivat syntyneet liiasta rasituksesta ja huonosta tekniikasta. 

Vaikka urheilin säännöllisesti, kärsin jatkuvista selkäkivusta, migreenistä ja jäykkyydestä, mikä vaikutti huomattavasti laulamiseen ja työntekoon.

 

Johannan pilatestuntien avulla sain työkaluja keskivartalon aktivoimiseen, hapen ottoon sekä helpotusta lihaskalvojen kireyteen ja yleiseen liikkuvuuteen. 

 

Nyt vuoden verran pilatestunneilla käyneenä olen huomannut itsessäni mm. seuraavia asioita:

Olen oppinut tunnistamaan kehoni puutteet ja vahvuudet

Olen oppinut huoltamaan kehoani nopeammin ja tehokkaammin

Syvemmät lihakseni ovat vahvistuneet

Ryhtini on parantunut huomattavasti

Tasapainoni on parantunut

Urheillessa hapen otto ja kestävyys parantunut

Koen olevani kontrollissa omasta kehostani 

Lauluääneni on täysin palautunut ja koen olevani paremmassa ”laulukunnossa” kuin koskaan aikaisemmin

Äänen ja kehon palautuminen raskaiden esiintymisten jälkeen on huomattavasti nopeutunut

 

Jokaisella pilatestunnilla olen saanut arvokasta, uutta tietoa kokonaisvaltaisesta kehon ja lihasten hallinnasta. Lisäksi koen yleisesti olevani ”balanssissa” kehoni kanssa. 

Uskallan jopa väittää, että ilman pilatestunteja palautumiseni takaisin työelämään ei olisi ollut läheskään näin nopeaa ja vaivatonta.

- Heini, laulaja

Online-kurssi on ollut kyllä superhyvä ja selkeä kokonaisuus. Osan tunneista mä olenkin tehnyt jo useampaan kertaan!

- KokoKeho Pilates peruskurssille osallistunut

Kiitos upeasta pilatestunnista laulupedi-kurssilla, laitoin heti kalenteriin muistutuksen elokuun kurssistasi. Tämä oli todella innostavaa, puhuttelevaa ja kannustavaa, kun sain tuntemuksen, että jo tuossa ajassa pystyin ymmärtämään syy-seuraus-suhteita sekä hengityksessä että ryhdissä.

- Laulupedagogiikka opiskelija

KokoKeho Pilates workshop tuli minulle kuin tilauksesta. Se on auttanut oivaltamaan syvällisemmin hyvän keskiasennon merkityksen ja antanut välineitä vapauttaa kehon jännityksiä ja äänenkäyttöä. Nautin Johannan rauhallisesta, asiantuntevasta ja havainnollisesta ohjaamistyylistä.

- Iina Salin, laulaja, musiikkipedagogi

"Superhyvä kurssi! Teki todella hyvää pidemmän aikaa kertyneille jumeille. Harjoitukset auttoivat paikallistamaan omia jumeja ja vapauttamaan niitä. Sain myös harjoituksista paljon apua erityisesti hengityslihaksiston joustavuuteen, mikä helpotti hengitystä sekä laulamista."
- Henna, laulaja ja laulunopettaja

Osallistuin KokoKeho Pilates Peruskurssille ja minut vakuutti Johannan ammattimaisuus. Hän tuntee kehon ja lihakset tarkkaan. Tarkastelimme kuvien ja tietokonesovelluksen kautta kehon toimintaa. Erityisesti opin kylkien ja rintakehän yhteydestä hengitykseen. Minulle oli huikea elämys seinäharjoitteiden jälkeen tuntea oman ääneni resonoivan lonkkaluissa! Harjoitukset kaikkinensa auttavat hahmottamaan kehoa muutoin kuin peilin kautta – sitä, miltä tuntuu omassa kehossa. 

- Ruth, opettaja, juniorivalmentaja, laulunharrastaja

Johanna on tuntien ohjaajana lempeä, mutta jämpti. Hän on kannustava ja rohkaiseva, joka ainakin itselleni on ollut erittäin tärkeää motivoitumiselleni. Olen myös erittäin vakuuttunut hänen ammattitaidostaan ja olen pystynyt luottamaan itseni ja kehoni hänen ohjaukseensa.

 

Fyysisesti olen saanut apua ryhdin kohentamiseen sekä hermopinne-vaivani käsivarressa on helpottunut. Henkisesti olen virkistynyt, innostunut ja kokenut onnistuvani liikkujana pitkästä aikaa.

Ylipainoisena moni liikuntamuoto on tuntunut hankalalta ja näin jäänyt kesken. Pilates on minulle kuitenkin alusta saakka sopinut. Itse asiassa pilates on vaikuttanut myös motivaatiooni pitää huolta itsestäni. Kun kokee hyvää mieltä ja onnistumista jossain, se vaikuttaa positiivisesti koko ihmiseen.

Pilates on vaikuttanut minuun hyvin kokonaisvaltaisesti. Olen kokenut tunnit äärettömän virkistäviksi, niihin on aina ollut innostava tulla. Tunnit ovat kuluneet todella nopeasti, koska Johannalla on intensiivinen ja eteenpäin vievä tapa ohjata. Ohjeet ovat olleet selkeitä ja hyvin perusteltuja ja havainnollistettuja.

Jokainen ryhmäläinen on saanut myös yksilöopastusta liikkeiden lomassa, sillä Johanna kontrolloi koko ajan liikkeitämme. Tämä on todella tärkeää, koska liikkeet voi tehdä helposti väärin, jolloin ne jäävät tehottomiksi.

- Päivi, musiikinopettaja

On ollut erittäin mielenkiintoista löytää tuollainen harjoittelumuoto, en ole koskaan ollut ns. jumppaihmisiä. Käsitykseni esim. vatsalihasliikkeistä on muuttunut, mahtavaa että voi tehdä liikkeitä hallitusti, repimättä ja ilman verenmakua suussa, ja silti tuntea että liikkeet ovat tehokkaita. Tuntien jälkeen on aina tosi hyvä olo, sekä henkisesti että fyysisesti. Tunnit rentouttaa, vaikka välillä täytyykin tehdä ihan tosissaan liikkeitä.

Niska-hartiajumeja ei ole enää tuntien aloittamisen jälkeen ollut. Aiemmin kärsin niistä tasaisin väliajoin sillä teen päätetyötä. Lisäksi alaselkäni on vahvistunut, sillä aiemmin saattoi alaselkäni olla esim. aamuisin melko kipeä, mutta kivut ovat jääneet pois.

- Anne, toimistotyöntekijä 

 

Kävin ensimmäisen äänenkäyttäjille suunnatun KokoKeho Pilates viikonloppukurssin syksyllä 2014. Olin etsinyt apua kehonhallintaani jo pidemmän aikaa eri liikunta- ja hoitomuodoista mutta vasta KKP:n avulla aloin hahmottamaan kehoani ja hengitystäni kokonaisvaltaisesti ja luonnollisesti. Viikonloppukursseista ja tämän hetkisistä yksityistunneista Johannan kanssa on ollut minulle apua niin laulajan- kuin laulunopetus työssäni. Johanna on ohjaajana rauhallinen ja ammattitaitoinen. Olen onnellinen löydettyäni KokoKehoPilateksen, se muutti käsitystäni omasta kehostani.

- Johanna Hytti, laulaja ja laulunopettaja

Osallistuin Johannan äänenkäyttäjille suunnattuun Pilatekseen pienryhmässä. Johanna on tarkka, hyvällä tavalla vaativa ja todella asiantunteva opettaja. Itse huomasin välittömiä vaikutuksia omassa olemuksessani. Kurssin myötä myös kertasin ja samalla tiedostin asiayhteyksiä ja toimintoja, mitä kropassani milloinkin tapahtuu. Pohdin vastaavia asioita koko ajan työssäni laulunopettajana ja esiintyjänä.

 

Ryhdin ja nimenomaan itselleni oikeanlaisen ryhdin tiedostaminen ja hakeminen vaikuttaa suoraan hengittämiseen, rentouteen ja tasapainoiseen kehonkäyttöön. Nämä taas ovat lähtökohtana kaikkeen terveeseen äänentuottamiseen ja ylipäätään hyvään elämiseen ja olemiseen.

 

Muun muassa laulutreenissä työstetään aktiivisesti laulutekniikkaan ja tulkintaan liittyviä asioita. Silti monesti oikeanlaisen, elastisen ryhdin kautta löytyvän lihasbalanssin, kehon työskentelyn ja hengittämisen riittävän syvällinen hakeminen ja työstäminen jää vähemmälle, jo ajankäytöllisistäkin syistä.

 

Monesti olen kuullut myös toteamuksen että kyllähän ne perustoiminnot sieltä tulee "itsestään", osaammehan jokainen esim. lähtökohtaisesti hengittää. Kuitenkin tämän yhteiskunnan toiminnot (istuminen, stressi, kroppaa väärällä tavalla kuormittavat asennot jne) vievät fysiikkaa ihan omille teilleen, joka on täynnä kompensaatioita. Ihmiset ovat lukossa eivätkä tunnista sitä enää edes itse - saati sitten pysty purkamaan lukkoja omatoimisesti, ihmettelevät vain kun mikään ei suju ja joka paikkaa kolottaa. Tällöin myös hengittäminen ja muut itsestäänselvyydet eivät enää sujukaan luonnollisesti ja helposti.

 

Suosittelen siis todella lämpimästi Johannan Pilatesta kaikille äänenkäyttäjille - toisin sanoen kaikille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita itsestään ja hyvinvoinnistaan!

- Hanna, laulunopettaja, näyttelijä

Kurssilla käytiin monipuolisesti laulajan kehonkäyttöön liittyviä haasteita. Johanna on todella taitava ja asiantunteva ohjaaja. Ryhmä oli pienikokoinen, joka mahdollisti sen että hän pystyi keskittymään hyvin jokaiseen oppilaaseen.

Kurssi valaisi tehokkaasti sitä, miten kehossa "kaikki liittyy kaikkeen". Kurssin myötä olen oppinut paremmin havannoimaan omaa kehoani, tiedostamaan kehoni lukkoja sekä ymmärtämään niiden vaikutuksia.

Olo oli tunnin jälkeen aina kuin uudestisyntynyt. Sain kurssista paljon irti ja toivon voivani jatkaa Johannan opastuksella tulevaisuudessakin.

- Aili, laulaja

 

Aloitin uuden vuoden tällä kurssilla (KokoKeho Pilates) käyden ja vaikka olen viettänyt suht paljon aikaa liikkeen, tanssin, pilateksen ja äänenkäytön maailmassa, on tämä viikko avannut silmät näkemään, etten oikeasti tiennyt vielä mistään mitään.

 

Ensi viikon maanantaina alkaa seuraava kurssi, jonne kannattaa osallistua! Eikä tarvitse olla laulaja, jotta tästä hyötyy ihan uskomattoman paljon - viikon aikana keskitytään pikkutarkkojen ja sopivan haastavien harjoitteiden avulla mm. oikeanlaisen ryhdin löytämiseen.

 

Niska-, hartia- ja selkäkivut saavat ihan oikeasti kyytiä näin hyvän pilatesohjaajan käsittelyssä. Jos et pääse tälle kurssille, suosittelen enemmän kuin lämpimästi Johannan asiakkaaksi hakeutumista, jos olet joskus jumissa jostain kehon kohdasta!

- Anu, luokanopettaja, laulaja/tanssija

Olen käynyt vuoden ajan säännöllisesti Johannan äänenkäyttäjille räätälöidyillä pilatestunneilla ja ilman en enää osaisi olla! Saamani opit ovat tuoneet monipuolista ja konkreettista hyötyä omaa laulamiseeni sekä laulunopettajan työhöni.
Tarkka ja tarkoituksenmukainen anatomian läpikäyminen nimenomaan äänen ja hengityksen toimivuuden näkökulmasta on antanut hyviä ajatuksia ja harjoituksia laulutreeniä tukemaan. Pään ja kehon linjaukseen (ryhti) keskittyminen on ollut tosi arvokasta ja auttanut löytämään parempaa tasapainoa lihastyön ja rentouden välille, joka on laulamisen kannalta ensisijaisen tärkeää.

Purentalihasten itsehoito osana pilatesta on myös ollut huippujuttu sillä itse kärsin yöllisestä hampaiden puremisesta ja monet oppilaani myös kärsivät purentalihasten kireyden aiheuttamista laulua hankaloittavista lihasjännityksistä. Useat laulajat kärsivät epäsuotuisista lihasjännityksistä ympäri poskissa, leuassa, kaulassa, niskassa, rintakehän ja selän ja ihan koko kehon alueella, jotka tekevät laulamisesta turhan työlästä ja jännitteistä.
Johannan tunneilla olen saanut aivan hirveän hyviä harjoitteita, joiden avulla olen saanut lisää joustoa kehon lihaksiin ja lihaskalvoihin.

Tiedostan paljon paremmin sen, että keho, mieli ja ääni toimivat yhtenä kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja Johannan pilateksessa juuri tämä kokonaisvaltaisuus on kokoajan mukana.

Minulla ei ole varmaan yhtään oppilasta, johon en jossain määrin olisi kohdistanut Johannalta opittuja viisauksia ja itse koen eläväni nyt paljon yhteistyökykyisemmässä kehossa kuin vuosi sitten. Myös oma ääni ja hengitys ovat aivan eri tolalla kuin aloittaessani tunnit.
Johannan tunneilla on välitön ja lämmin ilmapiiri ja silti keskitytään olennaiseen. Suosittelen varauksetta Johannan tunteja ihan kaikille!"

- Saara Koivisto, laulaja/laulunopettaja, Vocal Jam laulustudio

Johannan pilateskurssit ovat äärimmäisen informatiivisia ja auttavat hahmottamaan oman kehon toimintaa ja sen kokonaisvaltaista yhteistyötä äänen kanssa. Suosittelen kaikille laulajille!

- Netta Dahlberg, laulaja-näyttelijä

Järjestimme työporukalle Pilateksen peruskurssin, johon osallistui hyvin eri taustan omaavia henkilöitä: osa oli kokeillut Pilatesta aikaisemminkin, toiset eivät koskaan ja oli joukossa myös 1 entinen SM-tason urheilijakin! Johannan ohjaustapa oli hyvin ammattimainen ja selkeä, unohtamatta kuitenkaan ottaa huomion osallistujien eri osaamistasot. Hän oli aina valmis auttamaan ja antoi vinkkejä mutkattomista perusliikkeistä, joita moni osallistuja käyttää edelleenkin. Erään osallistujan sanoin: ”olet kyllä loistava ohjaaja!”

- 9 hengen työporukka Helsingistä

Olen käynyt Johanna Ilmoniemen Pilatesta laulajille -ryhmässä vuoden verran. 

Pilates on mahdollistanut minulle sen, että tunnen tänä päivänä kehoni aiempaa kokonaisvaltaisemmin. Pystyn erottamaan toisistaan eri lihasryhmien toiminnan paremmin kuin ennen ja hyödyntämään tätä tietoa sekä laulajana että laulunopetuksessa. Olen oppinut Johannan hyvin havainnollistavan opetuksen ansiosta tunnistamaan virhetoimintoja ja korvaamaan ne terveillä tavoilla. 

 

Minusta Johannan tunneissa on hyvää myös se, että teemme hyvin tarkasti työtä vatsan alueen lihasten kanssa. Vahvistaessamme vatsan alueen lihaksia emme keskity käyttämään vain suoraa vatsalihasta vaan etsimme syvempää yhteyttä kehon sisempiin osiin. Tämän asian hahmottamiseen menee oma aikansa, mutta se on ollut erittäin hyödyllistä. 

 

Teemme joka kerta myös niskan, kaulan, purennan ja kasvojen alueelle kohdistuvan rentousohjelman. Näitä asioita olen pystynyt suoraan hyödyntämään opetustyössä. Niin ikään olen olen oppinut lisää hyvästä asennosta, johon liittyy mm. pään asento, lantion keskiasento. 

 

Suosittelen lämpimästi Johannan Pilatesta laulajille -ryhmää. Pieni ryhmäkoko ja tarkka opetus takaavat sen, että tulet oppimaan lisää kehosi toiminnasta ja käyttämään hyödyksi näitä tietoja myös työssäsi laulajana ja laulunopettajana. 

- Tarja Karkulehto, laulunopettaja

 

Kiitokset vielä viimeisestä! Oli kyllä monessa mielessä innostava kurssi! Sain samalla loistavan startin uuteen vuoteen ja urheiluun, kun ohessa tuli käytyä salilla, karatessa ja lenkilläkin useamman kerran.

 

Elämänrytmini on kohtalaisen vauhdikasta ja touhuan vähän kaikkea. Musiikki ja liikunta on minulle kaikki kaikessa ja jopa tärkeämpää kuin työ. Erityisesti laulaminen on minulle hyvin tärkeä harrastus urheilun ohessa. Valitettavasti kehonrakentaminen ja laulaminen on osoittautunut hankalaksi kombinaatioksi, joten olen joutunut tekemään kompromisseja kuntosalitreenin suhteen – tarkalleen ottaen luopumaan kovasta lihaskasvuun pyrkivästä treenaamisesta ja keskittymään maltillisempaan, aerobisempaan kuntoiluun. Laulaminen vaikuttaa olevan silti jatkuvaa tasapainoilua urheilun määrän ja laadun kanssa, sillä kovan salitreenaamisen jälkeen tuntuu toisinaan siltä, että joudun puristamaan ääntä ulos. Se on melkein yhtä hirveä tunne kuin urheilijan vaivat, oirehtivat raajat ja kipuileva selkä.

 

Kiinnostuin kurssistasi nimenomaan siksi, että tarvitsen liikuntamuotoja, jotka tukevat laulamista eikä päinvastoin. Yllätyksekseni sain nopeasti tajuta, että menetelmät saattaisivat auttaa myös selkävaivoihini ja muihin kehollisiin haasteisiini. Suuri osa kurssin harjoitteista olivat tulleet tutuksi aiemmista yhteyksistä (mm. käymäni fysioterapiat), joissa samat liikkeet tuli tehtyä ilman riittävää tarkkuutta ja minkäänlaista hyötyä. Kurssilla minulle valkeni, miten tärkeää on saada liikkeet palvelemaan tarkoitustaan ja aktivoimaan hermoyhteyksiä tukilihaksistoon nk. syviin lihaksiin ihan jo kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vuoksi. Ja kun instrumentti voi hyvin niin äänikin voi paremmin.

 

Huomasin ensimmäiset vaikutukset välittömästi. Jo ensimmäisten tuntien jälkeen huomasin puheääneni kantavan vaivattomammin ja juokseminenkin tuntui keveämmältä. Minulla on vahva usko siihen, että näiden liikkeiden kärsivällisellä harjoittelulla pääsen vielä selkävaivoistanikin – ehkä lopullisesti.

- Ilkka, laulun ja urheilun harrastaja

 

Suosittelin lämpimästi Johannan pilatestunteja jo pari vuotta sitten. Tuolloin koin, että raskaan liikuntamäärän ja lauluharrastuksen yhteensovittaminen helpottui huomattavasti. Kahden vuoden säännöllisen viikottaisharjoittelun jälkeen allekirjoitan suositukseni edelleen. Pitkäaikaisiin selkävaivoihini löytyi magneettikuvista syy joulun alla 2016: Selkärangasta puuttuu välilevy kahden alimman ison nikaman välistä, joten selkävaivat ovat tulleet jäädäkseen. Johannan pilatestunneilla vallitsee orientoitunut tunnelma ja liikkeet tehdään huolitellun tarkasti – mitä pitkälti kiittäminen, että selkäni oireilu pysyy hallinnassa. Hänen omistautumisensa lajiin on suorastaan ihailtavaa.

Urheilun ja laulamisen pitäisi olla toisiaan tukevaa. Näin ei kuitenkaan aina ole. Kiinnostuin tästä kurssista siinä toivossa, että löytäisin uusia välineitä näiden minulle tärkeiden harrastusten yhteensovittamiseen. Yllätyksekseni jo ensimmäisten tuntien jälkeen huomasin puheääneni kantavan vaivattomammin ja juokseminenkin tuntui keveämmältä. Lisäksi sain jopa tärkeämpiä oivalluksia, joiden avulla voin kokonaisvaltaisesti paremmin ja jatkamalla harjoituksia uskon pääseväni selkävaivoista ehkä lopullisesti. Kun instrumentti voi hyvin niin äänikin toimii paremmin.

- Ilkka

 

Hei Johanna!

Suurkiitos vielä viime viikkoisesta!! Sanat ei oikeasti riitä kertomaan, kuinka onnellinen ja kiitollinen ja iloinen olen siitä, että pääsin osallistumaan kurssillesi! Koko viikon ajan tunne olla omassa kehossaan oli todella mieletön. Jo niinkin pienessä ajassa paljon vapaampi ja jotenkin hyvällä tavalla tukevampi olo, aktiivisuus pieniin lihaksiin oli siis herännyt. Olen kokeillut kaikenlaisia harjoitteita, hoitoja yms, mutta missään niistä vaikutus ei ole tuntunut niin selvänä. En olisi oikeastaan uskonut etukäteen, että on mahdollista saavuttaa niinkin vapaata tuntemusta. Ja tämähän oli vasta alkututustuminen.

Minusta tunnit ja harjoitteet etenivät mukavalla tavalla. Pidin pehmeästä ja rauhallisesta tavasta lähteä harjoituksiin, oli tunne, että on oikeasti aikaa ja mahdollisuus tehdä maltilla ja keskittyen. Joskus joillain ryhtiin ja kehon tasapainoon keskittyneillä tunneilla/ ohjauksessa tuntuu siltä, että sinut vain väännetään johonkin "oikeaan" asentoon ja sitten jäykästi yrität tehdä joitain harjoituksia siinä. Tunnillasi tekeminen tuntui koko ajan hyvin luonnolliselta ja hyvällä tavalla yksinkertaiselta. Tehdään asioita selkeästi, tarkasti ja kunnolla. Teoriatieto ja anatomiakuvien näkeminen oli hyvin opettavaista ja kiinnostavaa, ne lisäsivät ymmärrystä ja syvyyttä paljon.

Itse olen tekemisissäni varsin kokonaisvaltainen yleensä ja kehollisuus on minulle hyvin merkittävä osa musiikkia ja olemista. Tämä avasi yhden ei sinänsä uuden, mutta ensimmäistä kertaa kunnolla hahmottuvan oven. Tai siis oven maailmaan, jonka kanssa ja ympärillä ja jossa on tehnyt töitä, mutta nyt tuntuu ensimmäistä kertaa, että sitä olisi mahdollista ymmärtää syvemminkin.

 

Olen tehnyt nyt joka päivä kurssin jälkeen harjoituksia :) Mieli on ihan pilatesoitunut :)  

Kiitos Johanna!!!!!!

 

Minulle avautui tiiviskurssilla aivan uusia puolia kehon ja äänen kytköksistä. Johanna on asiantunteva, omistautunut ja välittävä ohjaaja. Suosittelen lämpimästi!

- Anna, laulunharrastaja

 

Paras palaute on ollut omat kokemukset ja tuntemukset liikuntaharrastusten parissa siitä, että hallitsee omaa kehoaan paremmin. Olen tässä reilun vuoden nyt aktiivisesti pilatesta harrastaneena tullut toteamaan, että ohjauksella on varsin suuri merkitys siinä, miten helppo asioita on omaksua. Positiivista on se, että ohjaajien kirjo on moninainen ja jokaiselle varmasti löytyy sopiva ohjaaja jonka tyylii ja tapa tehdä asioita istuu omaan oppimistyyliin. Itse olen todennut, että sinun tapasi ohjata on poikkeuksellisen selkeä ja johdonmukainen ja olet selvästi läsnä tunnilla ja harjoittelijoita varten. Lisäksi tunneillasi on rento ja iloinen tunnelma, mutta asiat menevät myös jämäkästi eteenpäin.

 

Toivottavasti tunnistat nämä kyvyt ja ominaisuudet myös itse.

 

Mielenkiintoinen yksityiskohta syksyn kurssilla oli myös se, että vaikka muutoin Pilates harjoittelu on enemmän rentouttanut ja avannut lihaksistoa, niin viimeisen kerran 'nopeiden' harjoitteiden jälkeen oli lihaksissa selvästi väsymyksen tuntemuksia seuraavana päivänä.

- Olli

Kiitos Johanna ihan mielettömästi asiantuntevasta ja innostavasta opetuksesta!

- Elli, tutkija. 

Pilatestunnit olivat toisaalta fyysisesti vaativia mutta toisaalta henkisesti miellyttävän rauhallisia. Tunsin ryhtini ja koko kehoni ojentuvan ja voimistuvan. Ilman aloituskurssia olisi vaikeaa aloittaa pilatesharjoittelua. On välttämätöntä ymmärtää pilateksen idea. Tuntisi ovat erittäin hyvin suunniteltuja ja huolellisesti toteutettuja. Tuntui siltä, että vaadit meiltä mutta myös itseltäsi paljon. Lopuksi totean, että tunsin, että pilates sopii minulle.

- Marjatta, opettaja. 

Olet erittäin hyvä ja pätevä opettaja!! kiva ryhmä! Sellainen rento, välitön ja kannustava. Aina oli kiva tulla tunnille!

- Maarit, sairaanhoitaja. 

Tunnit ovat olleet erittäin antoisia mutta haastavia. Johannan tyyli opettaa on loistava, selkeä ja kannustava. Tunneilla on hyvä ja leppoisa henki.

Tunnin jälkeen huomaa miten helposti ja rennosti kävelee kotiin. Ihan kuin lihakset toimivat ensimmäistä kertaa oikein.

- Reetta 

 

Suosittelin lämpimästi Johannan pilatestunteja jo pari vuotta sitten. Tuolloin koin, että raskaan liikuntamäärän ja lauluharrastuksen yhteensovittaminen helpottui huomattavasti. Kahden vuoden säännöllisen viikottaisharjoittelun jälkeen allekirjoitan suositukseni edelleen. Pitkäaikaisiin selkävaivoihini löytyi magneettikuvista syy joulun alla 2016: Selkärangasta puuttuu välilevy kahden alimman ison nikaman välistä, joten selkävaivat ovat tulleet jäädäkseen. Johannan pilatestunneilla vallitsee orientoitunut tunnelma ja liikkeet tehdään huolitellun tarkasti – mitä pitkälti kiittäminen, että selkäni oireilu pysyy hallinnassa. Hänen omistautumisensa lajiin on suorastaan ihailtavaa.

- Ilkka

 

           Seuraa Instagramissa "kokokehopilates" poimi vinkkejä harjoitteluun! 

bottom of page