top of page
DSCN5446 parempi1 itse ja tuomas käsitellyt.jpg

KokoKeho Pilates peruskurssi äänenkäyttäjille!

Voin sydämestäni suositella Johannan pilates-koulutuksia; myös webinaaria, mihin vihdoin itse pystyin osallistumaan. Johannalla on hyvä anatomian ja fysiologian tietämys, jonka hän osaa soveltaa käytäntöön erinomaisesti. 
 

Rauhallinen, selkeä ohjaus ja lempeä puhe varmistavat, että harjoitteista saa heti kiinni. Kerta kerralta koko kehon läpi menevät harjoitukset saavat rangan toimimaan, mielen virkistymään, hengityksen kulkemaan ja äänen soimaan!

Webinaarista saimme tallenteet ja hyvät ohjeet jatkoharjoittelua varten.

 

Kirsi Vaalio, osteopaatti, MuM, VoiceWell-hoitaja

Peruskurssin voi suorittaa joko lähiopetuksessa tai online. Katso alta myös ohjeet online-kurssin tilausta varten!

 

KokoKeho Pilates työskentelytavan kehittäminen lähti oivalluksesta, kuinka mikään kehonosa ei ole erillinen muusta kehosta - kehossa siis “kaikki vaikuttaa kaikkeen”. Myös ääni-instrumenttinamme on koko keho.

Äänenkäyttäjille suunnatulla peruskurssilla syvennetään kehon tuntemusta, harjoitellaan kehonhallintaa sekä huolletaan kehoa äänenkäyttäjän tarpeista lähtien kokonaisvaltaisesti.


Kurssilla tutkitaan, miten esim. kehon linjaus, lantion asento, pään- hartiarenkaan ja rintakehän linjaus, hengitystekniikka sekä purennan ja kieliluuhun kiinnittyvien lihasten tasapaino vaikuttavat kaikki äänen tuottamiseen. 
Lue tästä lisää KokoKeho Pilateksen lähestymistavasta. 

KokoKeho Pilates peruskurssi muodostuu neljän workshopin sarjasta. Jokaisella kerralla on oma teemansa, jotka yhdessä muodostavat järjestelmällisesti etenevän kokonaisuuden. 

Kurssin aikana tutkitaan lomittain anatomiaa ja tutkitaan samoja asioita omassa kehossa käytännön harjoituksin. Kaikki kytketään äänenkäyttäjän näkökulmaan. Tavoitteena on ennen kaikkea vapauttaa kehoa ja sen potentiaalia, jotta äänen tuottaminen olisi vapaampaa!

KokoKeho Pilates – Workshop osa 1 Pilates-periaatteet, ryhdin perusteita ja lantion asennon hallinta
Ensimmäisen Workshopin aikana perehdytään Pilateksen keskeisiin periaatteisiin, hyvän ryhdin rakentamiseen sekä anatomisiin perusteisiin. Yksinkertaisten harjoitteiden avulla haetaan yhteyksiä omaan kehoon - erityisesti keskivartalon syvien lihasten aktivoimiseen sekä lantionasennon hallintaan tähtääviin Pilateksen liikerepertuaarin valmistaviin liikkeisiin.

KokoKeho Pilates –Workshop osa 2 Pään ja hartiarenkaan kannatus  - ryhdin ja niska-hartiaseudun hyvinvoinnin avaintekijöitä
Workshopin aikana keskitytään pään neutraaliasennon hahmottamiseen ja tutkitaan pään asennon vaikutusta ryhtiin ja koko kehon linjaukseen. Opi uusia keinoja hartia- niskanseudun tasapainottamiseen. 

KokoKeho Pilates –Workshop osa 3 Rintakehä ja hengitys
Tämän workshopin aikana keskitytään rintakehän alueen joustattamiseen ja linjaamiseen parempaan kannatukseen hengitystä hyväksikäyttäen. Keskitymme myös aistimaan hengitykseen tarvittavien rintakehään kiinnittyvien lihasten aktiivisuutta. Hyvä hengitystekniikka on yhteydessä koko selän hyvinvointiin ja yleiseen jaksamisen kokemukseen.

KokoKeho Pilates –Workshop osa 4 Purenta ja kurkunpää. Pystyasennon rakentaminen. 
Purennan ongelmat ja kurkunpään alueen kireydet voivat kaikki heijastua niska- hartiaseudun kipuina. Workshopissa tutustutaan sekä purennan rentouttamiseen ja kurkunpään ympäristön lihasten vapauttamiseen tähtääviin harjoitteisiin. Lisäksi tutkimme pystyasennon rakentamista. 

Lue lisää laulajan kehontuntemuksen -huollon ja -hallinnan tarpeista tästä

Seuraavan uuden lähiopetuksessa toteutetun kurssin päivämäärät ovat  16.1., 23.1., 30.1., 6.2. klo 9.30-11.30 Helsingin Kampissa PilatesWingin tiloissa. Kurssin hinta on €175. Opiskelija-alennus -15%.

Ryhmän koko on pieni, enintään 8 osallistujaa. 

Ilmoittautuminen: info@joiwellness.fi. Ilmoittaudu viimeistään 9.1. Minimi ryhmäkoko kurssin toteutumiselle on kolme. 

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Mikäli olet estynyt tulemaan jonain kertana, saat käytettäväksi tallenteen aiemmin etänä toteutetulta kurssilta. 

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tulevaisuudessa, ota yhteyttä sivun alaosassa olevan yhteydenottolomakkeen kautta.
Voit myös tiedustella, olisiko esim. työyhteisölle tai ystäväporukalle mahdollista toteuttaa oma kurssi.


 

 • Parempi kehon linjaus (ryhti)

 • Parempi lihastasapaino: vapaampi, kannatellumpi keho

 • Vapaampi hengitys ja joustavampi rintakehä 

 • Parempi hartioiden ja kaularangan sekä pään linjaus

 • Oivalla kuinka pään ja hartiarenkaan linjaus vaikuttaa kurkunpään alueen lihastasapainoon

 • Rentouta purennan ja kurkunpään seudun lihaksia 

 • Syvempi kehontuntemus, ymmärrä kuinka "kaikki vaikuttaa kaikkeen" oman kehon kautta

 • Parempi kehonhallinta ja kehonosien koordinaatio

 • Terveempi selkä

 • Vahvista kehoa tukevia lihaksia
  Lue tästä lisää hengityksestä, ryhdistä, hengitystekniikasta, purennan ja kurkunpään alueen lihaksista. 

ONLINE KokoKeho Pilates äänenkäyttäjille peruskurssi

Aivan kuin lähiopetuksessa toteutettu KokoKeho Pilates peruskurssi, online-kurssikin muodostuu järjestelmällisesti etenevästä neljästä kerrasta, kullakin on oma teemansa (katso edellä). Workshopin aikana tutkitaan anatomiaa sekä esimerkiksi ryhdin ja hengitystekniikan perusteita. Lomittain teorian kanssa samoja asioita etsitään oman kehon kautta huomioiden äänenkäyttäjän näkökulma.

Kurssimateriaali löytyy Hotmart kurssialustalta, jota kautta kurssi tilataan ja maksetaan. Kun olet suorittanut maksun, saat sähköpostiisi linkin, jota kautta voit kirjautua alustalle. 
 

Viimeisimmän online-kurssin Zoomin kautta toteutetut workshopit  on nauhoitettu ja tallenteet löytyvät kurssialustalta. Voit siis katsoa workshopit itsellesi sopivana ajankohtana tai tehdä useamman kerran. Kurssi sisältää 4x2h Zoom workshoppia sekä kirjallisen materiaalin (PowerPoint pdf). 

 

Jokaisen workshopin harjoitukset sekä muita lisäharjoituksia kokonaisina ehyinä treenikertoina. Tätä videomateriaalia on n. 6 tuntia yhteensä. 

 

Kaikki kurssimateriaali on käytettävissä 6kk:

- Workshop tallenteet 4 x 2h, yhteensä 8 tuntia

- Videomateriaalia n. 6 tuntia ovat käytettävissä

- Ladattava pdf

Kurssin hinta on €195. 

! Opiskelijana olet oikeutettu -15% alennukseen, ota yhteyttä sähköpostitse liittäen kuva opiskelijakortista. Opiskelija-alennukseen oikeuttava kuponkikoodi lähetetään sähköpostitse. 

! KokoKeho Pilates peruskurssille aiemmin osallistuneet, joko livenä tai online saavat -50% alennukseen. Ota tässäkin tapauksessa yhteyttä sähköpostitse. 

Kupongit eivät ole yhdistettävissä. Muista syöttää kuponkikoodi. Paina enter tai apply, jotta hinta muuttuu. Tarkista hinnanmuutos ennen maksua. Alennusta ei ole mahdollista saada maksun jälkeen. 

Lisätietoa kurssista info@joiwellness.fi

"Johannan KokoKehon Pilates -peruskurssia voin hyvin lämpimästi suositella myös meille pilatesohjaajille!
Kurssi toimi loistavana perusteiden kertauskurssina ja antoi itselleni näkökulmaa omaan ohjaustyöhöni.
Minua puhutteli erityisesti Johannan tarkka ja analyyttinen lähestymistapa kehon käyttöön; jokainen workshop -kerta toi uutta ajateltavaa.
Ja vaikka asiat olivatkin toki tuttuja, niin täytyy todeta, että KokoKehon Pilates -peruskurssi oli kuin elämysmatka omaan kehoon."


Kaisa Suomalainen, pilatesohjaaja

Pidin todella paljon peruskurssistasi ja tuntui, että tästä lajista on minulle todella paljon apua, ja olo treenin jälkeen on ollut todella hyvä. Enimmäkseeni olen tehnyt ekojen tuntien ohjelmaa, koettaen päästä niistä jyvälle oman kehon kanssa. Tuntuu, että alkaa onnistua! 

- Marja, pianisti ja pianonsoitonopettaja

Hotmart kurssialusta ei ole vastuussa tuotteen sisällöstä: 
"The sale of this product is facilitated by Hotmart. The platform does not have any editorial control over the products sold, nor does it evaluate the technical references and experience of those who create them. The existence of a product and the possibility of purchasing it on the platform does not constitute a guarantee of content quality or results under any circumstances. By purchasing the product, buyers acknowledge they are aware of this information. Hotmart's terms and policies can be accessed here at any time, even before the purchase is completed."

bottom of page